Alkolün etkisi azaltacak mucize besin: İçeriğindeki yağlar ve proteinler mideyi koruyor

Sağlık

Moderator
Alkolün etkisi azaltacak mucize besin: İçeriğindeki yağlar ve proteinler mideyi koruyor

Uzmanlar, alkol tüketmeden önce peynir gibi protein ve yağ açısından zengin yiyecekler yemenin, alkolün vücuda etkilerini yavaşlatabileceğini söylüyor. TikTok’ta paylaşım yapan bir NHS doktoru, alkol alımından önce dengeli bir öğün tüketmenin, alkolün kana karışmasını geciktirerek ertesi gün yaşanabilecek olumsuz etkileri hafifletebileceğini belirtti.

DHoX0iEtEkyMZQO5_zBF1Q.jpg

Alkol tüketimi, hızla kan dolaşımına karışarak merkezi sinir sistemi üzerinde baskılayıcı bir etki oluşturur. Bu durum, beynin işleyişini etkileyerek zihinsel ve fiziksel yeteneklerde geçici bozulmalara yol açabilir. Alkol alımının ilk aşamalarında gevşeme hissi oluşsa da, aşırı tüketim baş ağrısı, mide bulantısı, susuzluk, kan şekeri düşüşü ve karaciğer fonksiyonlarının bozulması gibi çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir.
esWQnDXZB0ejwJBKwW0-zg.jpg

Vücudun alkolü işlemesi zaman alır ve bu süreçte rahatsız edici yan etkiler ortaya çıkabilir. Ancak, belirli yiyecekler ve içecekler tüketmek, bu olumsuz etkileri hafifletmeye ve vücudun toparlanma sürecini desteklemeye yardımcı olabilir.
7R0axUtUrkOL_TYCOchQUA.jpg

Son araştırmalar, alkol alımından önce tüketilen bazı besinlerin vücudu destekleyici etkiler sağlayabileceğini ortaya koyuyor. Özellikle protein ve sağlıklı yağlar içeren gıdaların, alkolün emilimini yavaşlatarak olumsuz etkilerini azaltmada etkili olabileceği belirtiliyor.
Lh25r7K2FUaBcEXtS80iYA.jpg

Yakın zamanda yapılan bir çalışmada, araştırmacılar alkolün karaciğer üzerindeki etkilerini azaltabilecek probiyotik bir peynir fikrini incelediler.
N6k5EiHM60-AMJL2d1nidw.jpg

Alkol tüketimi sonrası baş ağrısı ve yorgunluğun arkasındaki suçlu, “asetaldehit” adlı sinsi bir kimyasal bileşiktir. Alkolü işlerken vücudunuzda oluşur ve hasarın büyük bir kısmına neden olan odur. PCC (Probiyotik Peynir Tedavisi), dost bakterileri Lc. lactis ve Lb. plantarum sayesinde bu davetsiz misafiri daha hızlı yok etmenize yardımcı olur.
Jsa6Qs26iE2jWYU4ZjcxQg.jpg

Sonuç daha az toksin, daha rahat bir karaciğer ve daha az sağlık zararıdır. Ama hepsi bu kadar değil! Bu peynir aynı zamanda bir anti-enflamatuar kalkan gibi davranarak SIRT1 ve AMPK adlı hücresel müttefikleri harekete geçirir. Bu küçük moleküler kahramanlar, iltihabı sınırlar ve karaciğerinizin zarar görmesini önler.
srWaOyOKiUKUpitLwPp5RA.jpg

Alkol tüketimi sonrası vücudu toparlamak ve rahatsız edici etkileri hafifletmek için doğru beslenme büyük önem taşır. İşte alkol sonrası ideal beslenme önerileri:Alkol, vücuttaki suyu ve elektrolitleri azaltarak dehidrasyona neden olur. Bol su içerek susuz kalmayı önleyin.
ZYmBp8f29EW7CpKZdibs1Q.jpg

Alkol, potasyum ve magnezyum gibi önemli mineralleri azaltabilir. Muz, badem ve ceviz gibi besinlerle vücudunuzun mineral oranını dengeleyin.
CPYNxyehdkmdc5cddMn_lw.jpg

Alkol vücuttaki serbest radikalleri artırarak hücrelere zarar verebilir. C vitamini ve antioksidan kaynağı meyveler tüketin.
g4jqko0pE06O4D8wtqHM7g.jpg

Hem sıvı hem de besin desteği sunan çorbalar tüketin.
Ud8nsga4M06EfYMCQMlnLQ.jpg

Probiyotik içeren yoğurt ve kefir gibi besinler tüketerek mideyi rahatlatın.
MNgDMCId_kmCBY4WqCyoUg.jpg

Zencefil çayı içerek sindirimi rahatlatın ve iltihabı azaltın. Doğru beslenme, alkolün yarattığı olumsuz etkileri hafifletmeye ve vücudun daha hızlı toparlanmasına yardımcı olur.
 
Geri
Üst