B12 seviyesini zirve yaptırıyor! Kan değerini artırıyor: Beyni gençleştirip, hafızayı güçlendiriyor

Sağlık

Moderator
B12 seviyesini zirve yaptırıyor! Kan değerini artırıyor: Beyni gençleştirip, hafızayı güçlendiriyor

B12 vitamini kırmızı kan hücreleri oluşturmak, DNA yapmak ve sinir fonksiyonunu sürdürmek için gereklidir. Bu vitamin insan vücudu tarafından üretilemese de, gıda ve takviyeler yoluyla edinilebilir. Günlük en az 2,4 mikrogram B12 vitamini tüketilmesi önerilir. İşte B12 vitamini seviyelerimizi doğal olarak yükseltmemize yardımcı olacak diyet önerileri...

9WsIe-d5_kGHdYT3sZmgow.jpg

B12 vitamini, vücut için oldukça önemli bir vitamin olup, sinir sistemi sağlığını destekleyen ve kırmızı kan hücrelerinin üretimine yardımcı olan bir besin maddesidir. Ayrıca DNA sentezi ve enerji üretiminde de rol oynar.
DyxjAT0LikaVmofDLXb2HA.jpg

B12 vitamini, et, balık, yumurta ve süt ürünlerinde bolca bulunur. Vejetaryenler veya veganlar, bu vitaminin yetersizliğini yaşamamak için genellikle takviye almalıdırlar çünkü bu vitamin bitkisel kaynaklarda bulunmaz.
oYRvzLeXiUSZD7Y-Ibi_GQ.jpg

Ayrıca, bazı mide ve bağırsak hastalıkları B12 emilimini etkileyebilir, bu yüzden bu tür sağlık sorunları olan kişilerin de dikkatli olması gerekebilir.
bH3aSvZKKE2dSCNTzb-zYw.jpg

Bu gıdaların çeşitliliğini diyetimize dahil etmek, B12 alımımızı önemli ölçüde artırabilir. Tavuk, balık, yumurta ve süt ürünleri gibi yiyecekler bu hayati besin açısından zengindir.
2YX87epldUayr09eyHmkQA.jpg

American Journal of Clinical Nutrition'da yayınlanan bir araştırmaya göre, bu hayvansal gıdaların düzenli tüketimi vücutta yeterli B12 seviyelerini korumaya yardımcı olabilir.
tP7do7qwm0y2KPsns6JEMw.jpg

Güçlendirilmiş gıdalar iyi bir B12 vitamini kaynağıdır. Birçok bitki bazlı süt, kahvaltılık gevrek ve besin mayası B12 ile güçlendirilmiştir.
o4iAOMyrz06IEx9oIFBXPQ.jpg

Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından yapılan bir araştırma, düzenli olarak takviyeli gıdalar tüketen kişilerin, tüketmeyenlere kıyasla daha iyi B12 seviyelerine sahip olduğunu buldu. Takviyeli gıdaları seçerken, yeterli miktarda B12 sağladıklarından emin olmak için etiketleri dikkatlice okuyun.
E57ztG8T9kuiBlEE2nfp9Q.jpg

Karaciğer ve böbrek gibi sakatatlar inanılmaz derecede besin açısından yoğun ve özellikle B12 Vitamini açısından yüksektir. Örneğin, kuzu karaciğeri porsiyon başına günlük değerin %3000'inden fazlasını sağlar.
651k4hw9LkGTMIhtdY9VcQ.jpg

Journal of Nutrition'da yayınlanan bir araştırma, sakatat tüketmenin, özellikle eksiklikleri olan kişiler için B12 alımını artırmak için etkili bir strateji olabileceğini öne sürüyor.
vAIpbDvDy0yT5sDnfgmZrg.jpg

Bazen, özellikle yaşlı yetişkinler veya emilim sorunları olanlar için, tek başına diyet B12 Vitamini ihtiyaçlarımızı karşılamak için yeterli olmayabilir. Bu gibi durumlarda, B12 takviyeleri çok faydalı olabilir.
YOIKj2_YoEWSeg1wxo84CQ.jpg

Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi'nden yapılan bir araştırmaya göre, B12 takviyeleri B12 seviyelerini etkili bir şekilde artırabilir ve eksiklikleri önlemeye yardımcı olabilir. Uygun dozu belirlemek için herhangi bir takviye rejimine başlamadan önce bir doktora danışın. Fermente yiyecekler kurtarmaya geliyor
BKen46TrZkikGsyrIaf6HQ.jpg

Fermente yiyecekler de B12 alımınıza katkıda bulunabilir. Bu yiyecekler, bazıları B12 Vitamini üretebilen bakterileri içeren bir işlemle üretilir. Nutrients dergisinde yayınlanan bir çalışma, fermente yiyeceklerin biyoyararlanımlı B12 sağlama potansiyelini vurguluyor, ancak seviyeler büyük ölçüde değişebilir.
 
Geri
Üst