Otomobil
Moderator
Özel, özetle şunları söyledi: 45 gün boyunca deprem bölgesinde kalan bir kardeşinizim. Biz, depremden siyaset çıkarmadık. Bütün belediyelerimizi teker teker illerimizle ilişkilendirdik. Bunları hiç konuşmadık, hiç söylemedik. Ne zamana kadar? Tayyip Erdoğan çıkıp bize ‘Siz deprem bölgesinde yoktunuz, enkaz sırasında yoktunuz, devamında yoktunuz’ diyene kadar. Geçtiğimiz günlerde ‘Depremden sonra neredeydin Özgür Efendi’ dedi bana. Erdoğan, depremden sonra deprem illerine toplam 38 kez gitmiş. Özgür Özel ise 26’sı o günkü görevi olan grup başkanvekili olarak, 23’ü de genel başkan olduktan sonra toplam 49’uncu kez gitmiş. Bugün 50’ncidir.
Toplamda Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, 9 bin 638 araçla deprem bölgesine gelmişiz. 28 bin 521 personelle deprem bölgesinde çalışmışız. 7 bin 200 tır, 4 uçak, 6 gemiyle gıdadan sağlık malzemesine, çadırdan sobaya kadar her türlü yardımı ulaştırmışız. AFAD’ın kayıtlarına göre, CHP’li belediyeler 155 mobil mutfak, 163 ikram aracı, 18 mobil fırın kurmuş, 3 milyon battaniye, 266 bin ısıtıcı soba, 50 bin çadır ve 1810 konteyner kurmuş.
‘Gerçekleri konuşacağız’
Bu işin siyaseti olmaz. Bu işte bizim ağzımızdan bugüne kadar gelip şunu yaptım bunu yaptım diye söyledik mi? Yok. Ama inkar ediyor adam. ‘Hiçbir şey yapmadılar, hepsini ben yaptım’ diyor. O zaman karşısına rakamlar çıkıyor. Ben bugün Osmaniye’den başlayıp depremdeki tüm illeri gezeceğim. Bu gerçekleri konuşacağız.
Özgür Özel, konuşmasının ardından deprem şehitliğini ziyaret ederek dua okudu. Mezarlara çiçek bırakan Özel, daha sonra konteyner kentte yaşayan depremzedelerle bir araya geldi. Özel, Osmaniye ziyaretinin ardından geldiği Gaziantep’te partisinin Nurdağı İlçe Başkanlığı’nın konteynerini ziyaret eti. Daha sora partisinin Gaziantep il başkanlığınca, İslahiye ilçesinde bir düğün salonunda depremde hayatını kaybedenler için düzenlenen anma programına katıldı.
Özel ile Murat Emir’e tazminat cezası
CHP Lideri Özgür Özel ile CHP Grup Başkanvekili Murat Emir’in, Başsavcı Akın Gürlek’e toplam 300 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmedildi. İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen duruşmaya, davacı Gürlek’in avukatı ile davalılar Özel ile Emir’in avukatları katıldı. Özel’in avukatı, davacıya yönelik sarf edilen sözlerin siyasi nitelikte ve eleştirel sözler olduğunu savundu. Mahkeme hakimi, Özel ile Emir’in 150 bin TL manevi tazminat ödemesine ve bunun yasal faiziyle birlikte davacıya verilmesine karar verdi. AA