Sağlık
Moderator
Kahve severek tüketilen içeceklerden biri ve pek çok kişi güne kahve içerek başlıyor. Kahvenin sağlığa faydaları bulunuyor ancak uzmanlar kahvenin zararlı olabileceği konusunda da uyarıyor. Özellikle aç karnına kahve içmenin sağlık üzerinde bazı riskleri olabiliyor.
Kahve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına, metabolizmanın hızlanmasına, enerjik ve zinde hissetmenize yardımcı olur.
Bu nedenle kahve içmek sağlığınız için yararlıdır. Ancak kahvenin faydalarından yararlanmak için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.
Uzmanlar özellikle sabahları aç karnına içilen kahve konusunda uyarıyor.
Dr. Alexandre Olmos, uyanır uyanmaz kahve içenleri bunun olası olumsuz etkileri konusunda uyarıyor; zararsız gibi görünse de, bu uygulamanın sağlığımız üzerinde önemli sonuçları olabilir.
Doktor Olmos, aç karnına kahve içmenin iltihaplanma ve sindirim sorunlarıyla ilgili genleri harekete geçirebileceğini söylüyor.Uzman, içeceğin doğal olarak asidik olduğunu ve bu nedenle, yiyeceksiz tüketmezseniz midenizin pH'ını değiştirebileceğini açıklıyor.
Bu olduğunda, mide asidi üretiminde artışa yol açabilir ve mide ekşimesi ve sindirim rahatsızlığı yaşarsınız. Zamanla, sık yapılırsa, bağırsak mikrobiyomumuzu etkileyen gastrointestinal sistemde iltihaplanmaya neden olabilir.
Sindirim sisteminde iltihaplanmaya yol açarak gastrit veya irritabl bağırsak sendromu (IBS) gibi sindirim sorunlarına yol açabildiği gibi, kalp hastalıkları, tip 2 diyabet ve otoimmün bozukluklar gibi çeşitli sağlık sorunlarıyla bağlantılı kronik hastalık riskini de artırabilir.
Doktor, şöyle diyor: "Birçok kişi aralıklı orucu kolaylaştırmak için kahveden faydalanıyor, ancak aç karnına kahve içmek vücudunuzun beklemediğiniz şekillerde tepki vermesine neden olabilir."
"Midenizin pH'ını değiştirir, asit üretimini artırır ve zamanla bu, mide ekşimesine, iltihaplanmaya ve hatta bağırsak mikrobiyomunuzu etkilemeye yol açabilir."
"Ancak epigenetik daha da ileri gider: Bu uygulama, iltihaplanma ve sindirim sorunlarıyla ilgili genleri aktive edebilir ve bu da uzun vadeli sağlığınız üzerinde çok daha ciddi sonuçlara yol açabilir.""Bu genleri aktive etmek dokuları etkiler, bağışıklık sistemini zayıflatır ve kronik hastalık riskini artırır."