İsrail, Batı Şeria'da okulları bastı, öğretmenleri darbetti!

68b05872a53e2a0b1a97e200.jpg

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İsrail işgal güçleri, El-Halil’de 6 okula baskın düzenledi. Alıkoyduğu çok sayıda öğretmene saldırdı" ifadelerine yer verildi.

EĞİTİM KURUMLARINI HEDEF ALIYORLAR

Açıklamada bu uygulamaların uluslararası ve insani hukuk kurallarının açık ihlali ve özellikle de eğitim hakkını koruyan sözleşmelere aykırı olduğu, İsrail'in eğitim kurumlarını hedef alma ve öğrenci ile öğretmenleri korkutma politikasının devamı niteliği taşıdığı belirtildi.

'HESAP VERMEYE ZORLANSIN'

Bakanlık, tüm uluslararası ve yerel, insan hakları ve insani kuruluşlara bu ihlalleri acilen durdurma, okullar, öğrenciler ve öğretmenlere koruma sağlama ve işgal güçlerini Filistin eğitimine karşı işlediği suçlardan dolayı hesap vermeye zorlama çağrısında bulundu.

Netanyahu'nun skandal hamlesine İsrailli gazeteciden tepki: Türkiye'ye koz verdi!

NE OLMUŞTU?

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana en az 1016 Filistinli öldürüldü, 7 bin kişi yaralandı, 18 bin 500'ü aşkın kişi de gözaltına alındı.

Ocakta en düşük memur ve emekli maaşı ne olur? İşte masadaki rakam!

Geri