Kış aylarında artan göz kuruluğu nasıl önlenir? Göz sağlığını korumak için ipuçları

Sağlık

Moderator
Kış aylarında artan göz kuruluğu nasıl önlenir? Göz sağlığını korumak için ipuçları

Kış genellikle güzel bir mevsimdir ancak beraberinde bazı yaygın göz sorunlarını da getirebilir. Kuru, soğuk hava gözleri etkiler ve rahatsızlığa, tahrişe ve hatta göz enfeksiyonlarına neden olur. Mevsimsel alerjiler de kış aylarında göz sorunlarının yaygın bir nedenidir. Kapalı ortamda bulunan alerjenler, alerjileri tetikleyebilir ve kaşıntılı, sulu gözlere ve diğer semptomlara neden olabilir. Bu nedenle göz sorunlarından kaçınmak ve onları sağlıklı tutmak için bu mevsimde gözlerimize bakmak önemlidir.

1nSTACsBG02FSBEFubC0og.jpg

Göz enfeksiyonları, soğuk ve kuru hava nedeniyle kış aylarında yaygındır ve bir virüs veya bakteriden kaynaklanır ve gözlerde kızarıklık, şişme ve akıntıya neden olabilir. Konjonktivit veya kırmızı göz, bu dönemde yaygındır ve oldukça bulaşıcıdır.
Xkq4oYPjLUCo60gS8seLFw.jpg

Konjonktivit (kırmızı göz hastalığı) her yaştan insanı etkiler. Viral konjonktivit, en yaygın konjonktivit türüdür. Bu tür kırmızı göz çok bulaşıcıdır ve genellikle okullar ve diğer kalabalık yerlerde yayılır. Genellikle sulu akıntı ile yanan, kırmızı gözlere neden olur.
oja_aGJ1SkmiRy7mwbALYg.jpg

Mevsimsel alerjiler de kış aylarında göz sorunlarına neden olabilir. Toz, küf ve evcil hayvan tüyü gibi alerjenler, alerjik reaksiyonları tetikler ve kaşıntılı, sulu gözlere, hapşırmaya, burun akıntısına ve tıkanıklığa neden olur. Kuru gözler, havadaki düşük nem nedeniyle kış aylarında yaygın bir göz sorunudur. Gözler onları nemli tutmak için yeterli gözyaşı üretmez ve gözlerdeki nem eksikliği rahatsızlık, kaşıntı, kızarıklık ve yanma hissine neden olur. Ofisler gibi sıcak ortamlarda daha fazla zaman geçiren kişiler kuru gözlere daha yatkındır. Konjonktivit (kırmızı göz hastalığı) her yaştan insanı etkiler. Viral konjonktivit, en yaygın konjonktivit türüdür. Bu tür kırmızı göz çok bulaşıcıdır ve genellikle okullar ve diğer kalabalık yerlerde yayılır. Genellikle sulu akıntı ile yanan, kırmızı gözlere neden olur.
v2-TBecNFUqZa-5Del2aTA.jpg

Mevsimsel alerjiler de kış aylarında göz sorunlarına neden olabilir. Toz, küf ve evcil hayvan tüyü gibi alerjenler, alerjik reaksiyonları tetikler ve kaşıntılı, sulu gözlere, hapşırmaya, burun akıntısına ve tıkanıklığa neden olur. Kuru gözler, havadaki düşük nem nedeniyle kış aylarında yaygın bir göz sorunudur. Gözler onları nemli tutmak için yeterli gözyaşı üretmez ve gözlerdeki nem eksikliği rahatsızlık, kaşıntı, kızarıklık ve yanma hissine neden olur. Ofisler gibi sıcak ortamlarda daha fazla zaman geçiren kişiler kuru gözlere daha yatkındır.
4NJW8gOthUij4pFPzJjn-w.jpg

Soğuk ve kuru hava, kış aylarında çoğu göz rahatsızlığının birincil nedenidir. Düşük hava nem seviyeleri gözlerde düşük neme neden olabilir ve bu da rahatsızlığa ve tahrişe yol açabilir. İç mekan ısıtıcılarının kullanılması da gözleri kurutabilir ve kuru göz sendromuna yol açabilir. Mevsimsel alerjiler de kış aylarında göz sorunlarının yaygın bir nedenidir. Toz ve küf gibi ortamda bulunan alerjenler ve evcil hayvan tüyleri alerjik reaksiyona neden olabilir ve gözlerde kaşıntı, sulanma ve diğer semptomlara neden olabilir.
mZAqQHJ-MEuJVFrDv9xlxQ.jpg

Kış aylarında gözlerinize bakım yapmak, göz sorunlarından kaçınmak ve onları sağlıklı tutmak için çok önemlidir. Soğuk ve kuru kış mevsiminde gözlerinize bakım yapmak için bazı ipuçları şunlardır:
V8HS6lXOi0-LrZ8BnYJaYA.jpg

Kuru gözler, havadaki düşük nem nedeniyle kış aylarında yaygın bir sorundur. Gözlerinizi nemli tutmak için gerekli nemi sağlamak üzere suni gözyaşları veya yağlayıcı göz damlaları kullanın. Bu, kuruluğu, kaşıntıyı ve rahatsızlığı hafifletmeye yardımcı olabilir.KAPALI ALANLARDA NEM DENGESİNİ KORUYUNHava temizleyiciler nemi artırmaya ve gözlerinizin kurumasını önlemeye yardımcı olabilir. Aynısı yatak odasında veya diğer yaşam alanlarında kullanılabilir ve havadaki nemi koruyarak gözlerin rahat ve sağlıklı kalmasını sağlayabilir.
Qqs0euSATk27XTgyZrO5Uw.jpg

Vücudunuzdaki ve gözleriniz de dahil olmak üzere nem seviyesini korumak için bol miktarda su içmek önemlidir. Günde en az altı ila sekiz bardak su içmek, vücudun susuz kalmaması ve kuru göz riskini azaltmak için idealdir.GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ KULLANINGüneş gözlüğü takmak, gözlerinizi güneşten veya yansıtıcı yüzeylerden gelen zararlı UV radyasyonundan korumaya yardımcı olabilir. Gözlerinizi foto keratitten korumak için %100 UV korumasına sahip güneş gözlükleri takmak önemlidir.
YajIXI-ZGEuFugUgM9ETDg.jpg

Kış aylarında göz enfeksiyonlarını önlemek için iyi göz hijyeni çok önemlidir. Mikropların yayılmasını önlemek için ellerinizi düzenli olarak yıkayın ve yıkanmamış ellerle gözlerinize dokunmaktan kaçının. Ayrıca, insanlar göz enfeksiyonu riskini azaltmak için havlu veya diğer kişisel eşyaları başkalarıyla paylaşmaktan kaçınmalıdır.GÖZLERİNİZİ OVUŞTURMAYINKış aylarında gözlerinizi ovuşturmak, gözlerin kuru ve hassas olduğu zamanlarda zararlı olabilir. Ayrıca kızarıklığa ve tahrişe neden olabilir ve mikropların yayılmasına yol açabilir. Gözlerinizi ovuşturma isteği hissederseniz, ılık kompres veya yapay gözyaşları kullanılabilir. Gözlerinizi tozdan ve kirleticilerden korumanız gerekir
SDXX3gvtu0i0AGdZYv2qkA.jpg

Sigara içmekten ve dumana maruz kalmaktan kaçınmalısınız çünkü bu gözlerinizi tahriş edebilir ve enfeksiyon riskini artırabilir. Ayrıca kuru göz semptomlarını daha da kötüleştirir. Ayrıca kışın yakacak odun veya ısıtma cihazlarının yanması nedeniyle iç mekan havası kirlenebileceğinden kirleticilerden uzak durmalısınız.Bu makale sadece genel bilgi verme amacıyla yazılmıştır ve doktor tavsiyesi olarak ele alınmaması gerekir.
 
Geri
Üst