SON DAKİKA HABERLER: 'Ölüme gidiyorum' diyerek üzerine atlamış! 'Sydney kahramanı' Ahmed'in o anlardaki sözleri ortaya çıktı

693fe6c8c307105ef8dd4de9.jpg

Avustralya’da dünya gündemine oturan saldırının etkileri sürüyor. Olay sonrası en çok konuşulan konulardan biri, 43 yaşındaki Ahmed Al Ahmed’in, insanların üzerine uzun namlulu silahla ateş açan saldırgana müdahale etmesi oldu.

693fe6ecc307105ef8dd4deb.jpg

Ahmed’in saldırganın üzerine atlamadan önceki son sözleri ve hastanede iyileşme sürecinden fotoğraflar ortaya çıktı.

693fe9c0c307105ef8dd4e11.jpg

Avustralya katliamında dikkat çeken detay! Görgü tanıkları isyan etti: '20 dakika donup kaldılar'

"ÖLÜME GİDİYORUM, AİLEME HABER VERİN"

İngiltere merkezli The Sun’un aktardığına göre
, Al Ahmed, kuzeni Jozay Alkanj’a, saldırı sırasında hayatını kaybedebileceğini söyleyerek, “Ölüme gidiyorum, lütfen aileme söyleyin, insanları kurtarmak için harekete geçtim” dedi.

693fe6ecc307105ef8dd4ded.jpg

Ahmed, bu sözlerin ardından silahlı saldırganın tüfeğini kaparak etkisiz hale getirdi.

AHMED İÇİN MİLYON DOLARLIK BAĞIŞ

Olay sonrası hastaneye kaldırılan ‘kahraman’, omuzunda sıkışan kurşunların çıkarılması için ameliyat geçirdi. Al Ahmed’in kahramanlığı için açılan GoFundMe sayfası 1 milyon doları geçti; ABD’li milyarder Bill Ackman, Al Ahmed’e 100 bin dolar bağışladı.

Kuzeni Alkanj, olayla ilgili, "Çok korkunçtu, araçların arkasına sığındık ve silah seslerini çok yakından duyduk" dedi.

"OĞLUM BİR KAHRAMAN"

Al Ahmed’in babası Mohamed Fateh al Ahmed, oğlunun insanları koruma içgüdüsü olduğunu belirterek, “Oğlum bir kahraman. Polis ve merkezi güvenlik kuvvetlerinde görev yaptı, insanların yere yığıldığını ve kanın her yerde aktığını görünce, vicdanı onu saldırganlardan birinin silahını almak için harekete geçirdi” dedi.

Yer: Beyoğlu... Saat 03.00! Polis görüntüleri paylaştı: Sinyali alüminyum folyo ile kestiler

Al Ahmed’in annesi Malakeh Hasan al Ahmed, oğlunu "iyi niyetli bir kahraman"olarak nitelendirerek, “O insanları kurtardı, canlarını korudu. Tanrı ona zarar vermez, çünkü o iyiliksever bir insandır" ifadelerini kullandı.

693fe6ecc307105ef8dd4def.jpg

NE OLMUŞTU?

Avustralya'nın New South Wales eyaletine bağlı Sydney kentindeki Bondi Plajı'nda silahlı saldırı düzenlenmişti.

Şüphelilerden birinin öldüğü açıklanırken, yaralı diğer şüphelinin gözaltına alındığı aktarılmıştı. Albanese, düzenlediği basın toplantısında, saldırının Yahudi Avustralyalılara yönelik olduğunu belirtmişti.

Avustralya'da Müslüman toplumun temsilcileri saldırıyı kınayarak, saldırıdan etkilenenler ve yakınlarıyla dayanışma içinde olduklarını ifade etmişti.

Silahlı saldırıya cesurca müdahale ederek şüphelilerden birinin elinden silahını alan Ahmed el-Ahmed, Avustralya basınında gündem olmuştu.

Hayatını kaybeden Belediye Başkanı Gülşah Durbay'ın yoğun bakımdaki son sözleri

Geri