Trump: Putin’e çok kızgınım

67e9c751e53e67c9aff1b535.jpg

AFP ajansının haberine göre, NBC televizyonuna telefonla bir söyleşi veren Trump, Rusya Lideri Putin’in, Ukrayna’da Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy yerine bir geçiş hükümeti önermesinin “yersiz” olduğunu, Zelenskiy’nin liderliğine güvenmemesinin kendisini “sinirlendirdiğini” öne sürdü. Trump, “Rusya ve ben, Ukrayna’da kan dökülmesini durdurmak için bir anlaşmaya varamazsak, bunun Rusya’nın hatası olduğunu düşünürsem, Rusya’dan çıkan tüm petrole ikincil tarifeler uygulayacağım” dedi.

İran’a çıkıştı

Trump, görüşmede, ABD ile nükleer silah geliştirmeme konusunda bir anlaşma yapmaması durumunda İran’a “bombalama” ve “ikinci dereceden gümrük vergileri” uygulama tehdidinde bulundu. Trump, İran’a yönelik tehdidinde şu ifadeleri kullandı:“Eğer anlaşma yapmazlarsa, bombalama olacak. Bu öyle bir bombalama olacak ki daha önce hiç görmedikleri türden.”

Üçüncü dönem için yol arıyor

Başkan Donald Trump, NBC News kanalına verdiği röportajda, 3. dönem başkanlık tartışmalarına ilişkin görüşlerini paylaştı. Bu konuda net konuştuğunu söyleyen Trump, “Pek çok insan bunu yapmamı istiyor ama ben daha önümüzde uzun bir yol olduğunu söylüyorum. Şaka yapmıyorum ama bunu düşünmek için henüz çok erken. Ancak bunu yapabileceğiniz yöntemler var” dedi.

Geri