Tünel değil PKK eğitim akademisi

Otomobil

Moderator
697e90152f3815012604082f.jpg

Uğur Yıldırım / Suriye -Terör örgütü SDG/YPG’nin en büyük tünel ağlarından biri, Ayn el Arab (Kobani) bölgesine bağlı Sırrin beldesinde tespit edilmişti. Bir dağın altına birbirine bağlı tünellerle inşa edilen yeraltı şehrinin, aynı zamanda PKK terör örgütünün eğitim akademisi olarak da kullanıldığı ortaya çıktı. Suriye’deki SDG/YPG unsur ve yöneticilerinin Kandil’den gelen teröristler tarafından burada eğitildiği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

Yer altı kalesi

Yeraltı şehrinin, örgütün Fırat’ın en doğusundaki yer altı kalesi olduğu değerlendiriliyor. Parke döşeli araba yolu bulunan yer altı şehrinin kamyonetlerin rahatça girebileceği büyüklük ve genişlikte inşa edildiği dikkat çekiyor. Dağın içine oyulan tüneller aracılığıyla yüzlerce merdivenden çıkılarak ulaşılan Eğitim Akademisi kısmında, Türkçe, Kürtçe ve Arapça binlerce kitaptan oluşan bir kütüphane, konferans salonu, sinema odası, mutfak, fırın, şömine bulunuyor. PKK’nın sözde eğitim akademisinin duvarlarında başta Abdullah Öcalan olmak üzere örgütün kurucu kadrosunda bulunan ve farklı zamanlarda ölen/öldürülen PKK’lıların fotoğrafları yer alıyor.

697e90582f38150126040831.jpg

Keskin nişancı mevzileri

Yeraltı şehrini oluşturan tüneller, dağın çevresini 360 derece sarıyor. Bazı tüneller doğrudan Fırat nehrine açılıyor. Yer altı şehrinin her katında gözetleme ve keskin nişancı mevzileri bulunuyor. Birbirlerine bağlantılı çok katlı olarak inşa edilen tünellerin içerisinde, terör örgütüne ait çok sayıda mühimmat ve döküman ele geçirildi. Suriye Ordusu askerleri bölgede halen mayın ve tünel temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Entegrasyon pazartesi başlıyor

Suriye’de Şam yönetimi ile SDG arasında sağlanan 14 maddelik anlaşmaya ilişkin taraflardan önemli açıklamalar geldi. Suriye Enformasyon Bakanı Hamza el-Mustafa, SDG mensuplarının Suriye Arap Ordusu bünyesinde oluşturulan üç tugaya katılacağını, bu birliklerin doğrudan ordu komutası altında faaliyet göstereceğini ve herhangi bir ayrıcalık ya da özerklik söz konusu olmadığını vurguladı. El-Mustafa, Ayn El-Arab (Kobani) tugayının Halep’in doğu kırsalındaki bir askeri birliğe dahil edileceğini ifade etti.

‘Hedefimiz yüksekti’

Terör örgütü SDG’nin sözde Genel Komutanı Mazlum Abdi ise, “Umduğumuz şeyleri elde ettiğimizi söylersek doğru olmaz, hedeflerimiz bundan daha yüksekti” dedi. Anlaşmanın bütün Kürt kentlerini kapsadığını belirten Abdi, “2 Şubat’ta entegrasyon başlayacak ve bu devam edecek. Geçici Suriye Hükümeti’ne bağlı bir güç Haseke ve Kamışlı’ya gelecek ve bu entegrasyonu takip edecek” diye konuştu. Sürecin garantör ülkelerinin ABD ve Fransa olduğunu aktaran Abdi, “ABD ve Fransa bu anlaşmanın her tarafında var. Onlar da süreci izleyecek” dedi. ANKARA Milliyet

Geri