Üç çocuk annesi kadın 5 ayda 20 kilo verdi: Sırrını takipçileriyle paylaştı

Yasam

Moderator
Üç çocuk annesi kadın 5 ayda 20 kilo verdi: Sırrını takipçileriyle paylaştı

30 yaşındaki Danielle Broadway, aralıklı oruç yöntemi sayesinde 5 ayda 40 kilo verdi.

48kvi7TVi0qUdeOj8iCEtQ.jpg

Broadway, besin değeri düşük besinler nedeniyle cilt sağlığının bozulduğunu ve depresif hissettiğini anlattı. Bu sorunlarla baş etmek için araştırma yapan genç kadın, aralıklı oruç (intermittent fasting) yöntemini keşfetti. Bu yöntem, hem kilosu hem de bağırsak sağlığı açısından Daniel Broadway için büyük bir dönüm noktası oldu.
XL-B47KxIEyHd7eIMNv8tg.jpg

Aralıklı oruç, belirli bir yeme penceresi içinde beslenmeyi kapsıyor ve en popüler yöntemi 16 saat açlık, 8 saat beslenme şeklinde uygulanıyor. Tekniği uyguladığı ilk 3 gün zorlandığını itiraf eden Broadway, “Vücudumu şaşırttığım için alışmakta güçlük çektim ama 5 ayda tam 19 kilo verdim. Enerji içeceklerini tamamen bıraktım, bu benim için büyük bir adımdı” ifadelerini kullandı.
QP43UmbhwkyuP3bNKI5ItQ.jpg

Kafein tüketiminden kaçındığı için enerjisinin arttığını belirten Broadway, bağırsak sağlığının iyileştiğini ve cildinin düzeldiğini de sözlerine ekledi.
SRmg1yVZkk2FcIf39tF25Q.jpg

Danielle, sağlıklı kilo verme için aralıklı orucun bir yaşam tarzı haline gelmesi gerektiğini vurguladı. Genç kadın, bu yöntem sayesinde daha mutlu ve özgüvenli bir kadın olduğunu da ifade etti.
n1tsURfneEGlFO_o4DBTjw.jpg

Aralıklı oruç (intermittent fasting, IF), belirli zaman dilimlerinde yemek yemeyi sınırlandırıp, diğer zamanlarda ise oruç tutmayı içeren bir beslenme yöntemidir. Bu yaklaşım, günün veya haftanın belirli saatlerinde yemek yemeyi ve kalan zamanlarda oruç tutmayı içerir. Örneğin, 16 saat oruç tutup 8 saat yemek yemek (16/8 yöntemi) veya haftada 2 gün düşük kalorili beslenmek (5:2 yöntemi) gibi farklı uygulama biçimleri vardır.
lHaZczfTqUyxD3BreKp95Q.jpg

Aralıklı orucun, özellikle metabolizma, kilo kontrolü, insülin duyarlılığı ve kardiyovasküler sağlık üzerinde olumlu etkiler gösterdiği bildirilmiştir. Mayo Clinic'e göre, aralıklı oruç uygulamaları kan şekeri, kilo, kan kolesterolü, kan basıncı ve kronik iltihaplanma gibi sağlık göstergelerinde iyileşmelere yol açabilir. Ancak, bu etkiler genellikle kısa vadeli olup uzun vadeli sağlık sonuçları konusunda daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Bazı çalışmalar, aralıklı oruç uygulamalarının uzun vadede sürdürülebilirliğinin sınırlı olabileceğini ve bazı bireylerde olumsuz etkiler yaratabileceğini göstermektedir.
IAxx-kPrq0OpYbpeDarECQ.jpg

Hamile veya emziren kadınlar, yemek yeme bozuklukları öyküsü olanlar, şiddetli metabolik hastalıkları olanlar ve 16 saatten uzun süre aç kalmakta zorlananların aralıklı oruç yapmaları önerilmez.

Geri