BitHero CEO’su Fatih Otluoğlu, blokzincir ve yapay zeka kesişimini anlattı

Teknoloji

Moderator
Türkiye'nin lider girişimcilik ve teknoloji konferansı Webrazzi Summit 2024,Wyndham Grand İstanbul Levent'te tüm hızıyla devam ediyor. Blokzincir ve Yapay Zeka adlı panelde, BitHero CEO’su Fatih Otluoğlu Webrazzi Yönetici Editörü Gözde Ulukan’ın sorularını yanıtladı.

Yapay zeka ve blokzincirin kesişim noktaları​


"Son zamanlarda her şeyin yanında yapay zekayı görüyoruz." diyerek konuşmasına başlayan Fatih Otluoğlu, blokzincir ve yapay zekanın dünyayı değiştirecek iki teknoloji olduğunu söyledi. Aynı zamanda, bu iki teknolojinin kesişim noktasının veri olduğunu hatırlattı. Veri üretiminin son yıllarda artması sebebiyle yapay zekanın bu noktaya geldiğini belirten Otluoğlu, verideki devrimin web3.0 diye tabir ettiğimiz blokzincir olduğunu söyledi. Blokzincir üzerindeki verilerin herkesin kullanımına açık olduğunu, şeffaf ve güvenli olduğunu belirtti. Veri olmadan yapay zekanın olamayacağını hatırlatan Otluoğlu, veriyi herkesin erişimine taşıyacak ve her an ulaşılabilmesine imkan sağlayan teknolojinin de blokzincir olduğunu söyledi. Veri sahipliğinde demokritazasyona olanak sağlayacak bir konu olduğunu söyledi.

Blokzincir tabanlı yapay zeka çözümleri​


Son yıllarda gelen çok fazla proje olduğunu belirten Otluoğlu, yapay zekanın üretken yapay zeka noktasına gelmesi, öğrenilebilir ve eğitilebilir bir yapı haline gelmiş olmasının kripto sektöründe, kripto projelerinde de etkisi olduğunu söyledi.

Şu an Bithero’da yapay zeka kripto varlığı olduğunu belirten Otluoğlu, önde gelen 7 tanesini listelediklerini fakat çok daha fazla projelerinin olduğunu belirtti. Bu anlamda kompleks problemleri büyük veri üzerinden çözmek için kullanılan proje olan Fetch’den bahsetti.

Akıllı şehir teknolojilerinde üretilen ışıklar, data, trafik, rotalar gibi verileri kullanarak herkesin başka bir uygulama geliştirebileceğini belirten Otluoğlu, bu durumun girişimci ekosistemini de başka bir noktaya taşıyacağını öngörüyor.

İşlemci kapasitesi için blokchain kullanılmaya başlandığını söyleyen Otluoğlu, “Lokal işlemci kapasitenizi blokzincir üzerinden paylaşarak dev bir bulut yaratabiliyorsunuz.” dedi. Yatırım kararlarını destekleyen yapay zeka projelerinin olduğunu söyleyen Otluoğlu, “Blokzincir üzerinde çok büyük veri oluştuğu için bu verileri analiz edip kullanıcı davranışlarını tespit ederek, kullanıcıların nelere odakladığını ortaya çıkaran yapay zeka projelerimiz var.“

BitHero teknolojileri nasıl entegre ediyor?​


Yeni yapay zeka projelerini yakından takip ettiklerini hatırlatan Otluoğlu, dünyada 9 bin 500 civarında kripto varlık olduğuna dikkat çekerken, listeleme konusunda çok titiz olduklarını belirterek 140 adet kripto varlığı listelediklerini belirtti.

Yeni bir şirket olduklarını hatırlatan Otluoğlu, şirket olarak tüm süreçlerine yapay zekayı entegre ettiklerini belirtti. Hatta dün kriptoda kullanılacak olan yapay zeka asistanı olan HİRO’yu yayına aldıklarını söyledi. Otluoğlu'nun paylaştığı bilgilere göre; HİRO, piyasayı izleyerek, anlık olarak doğru veriyi kullanıcıyla buluşturuyor. Otluoğlu, HİRO’nun bir sonraki aşamada da yatırım tavsiyesini ölçülü bir şekilde vereceğini öngördüğünü belirtti.
 
Geri
Üst