Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Otomobil

Moderator
69b9773ec202702b6e294a13.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gazeteci ve yazarlarla iftar programında bir araya geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

Filistin başta olmak üzere çatışma bölgelerinde zor bir görevi icra ederken can veren tüm medya mensuplarını şükranla iade ediyorum. Bilhassa İsrail’in Gazze’deki soykırımını dünyaya duyurmaya çalışırken şehit düşen 275 kahraman gazeteciyi kemal-i hürmetle anıyorum.

İftarımıza iştirak eden siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyor, bu güzel buluşma için İletişim Başkanlığımıza tebriklerimi iletiyor, buluşmamızın basın camiamız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Gazeteciler toplumun hafızasıdır. Yaşadığımız çağın izlerini geleceğe taşıyorsunuz.

"GÜÇLÜ TOPLUM, SAĞLIKLI BİLGİ AKIŞIYLA MÜMKÜNDÜR"

Tüm bunların yanında, çağımızın baş belasına dönüşen dezenformasyonla da mücadele ediyor; haberin kaynağına iniyor, en objektif ve en güvenilir bilgiyi milletimize aktarmak için hassasiyetle hareket ediyorsunuz.

Kimi zaman savaş ve sıcak çatışmaların göbeğinde, kimi zaman kriz ve afet bölgelerinde, kimi zaman da en zorlu arazi ve iklim koşullarında toplumun doğru ve teyit edilmiş haberlere erişebilmesi adına canınızı ortaya koyuyorsunuz. Bunun için her birinize, şahsım ve milletim adına yürekten teşekkür ediyor; çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

"ENFORMASYON AKIŞININ HİÇ OLMADIĞI KADAR HIZLANDIĞI DÖNEMDEYİZ"

Değerli arkadaşlar, güçlü bir toplum yapısı ancak sağlıklı bir bilgi akışıyla mümkündür. Hakikat ile söylenti, gerçekle algı arasındaki sınırın giderek belirsiz hâle geldiği bir medya düzeninde gazetecilik, toplum için adeta pusula işlevi görür. Hakikatin izini süren basın emekçilerimizin taşıdığı yük, bu anlamda son derece mühim ve kritiktir.

Sizler çok daha yakından tecrübe ediyorsunuz: Bilgi üretimi ve enformasyon akışının tarihte hiç olmadığı kadar hızlandığı bir dönemi yaşıyoruz. Ancak bu hız, aynı zamanda yanlış, taraflı, zararlı, yapay ve maksatlı içeriklerin de yayılmasını kolaylaştırmakta; teyit mekanizmasının sağlıklı işlemesinin önüne geçebilmektedir.

Bizde sıkça tekrarlanan meşhur bir söz vardır: Doğru, dünyayı üç kez dolaşır. Ne yazık ki bugün “hakikat ötesi çağ” adı verilen tam da böyle bir dönemin içindeyiz. Tüm dünyanın çözüm aradığı bir tehdide dönüşmüş durumda

Geri