Magazin
Moderator
Eğitim Ailesi ile İftar Programı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle şehitlerimizi anarak başladı. Erdoğan, "Rabbim şehitlerimizin ruhunu şad mekanlarını cennet eylesin" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarına şöyle devam etti:
"DOST-DÜŞMAN İYİ BİLİR Kİ ÇANAKKALE GEÇİLMEZ"
Bu bereket ve muhabbet sofrası etrafında gönüllerimizi buluşturan Milli Eğitim Bakanımıza ve ekibine teşekkürlerimi iletiyorum. Konuşmamın hemen başında salondaki siz kardeşlerimle birlikte 81 vilayetimizin, 922 ilçemizin her birinde aşkla görev yapan eğiticilerimizin, öğretmenlerimizin Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyorum. Bir kelamı kibar, muhabbetten Muhammed oldu hasıl, Muhammed'siz muhabbetten ne hasıl. Evet, bir taraftan rahmet mevsimini uğurlamanın burukluğu içindeyken, diğer taraftan da Ramazan Bayramına kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi Ramazan'a girerken duamız hep şuydu, Ya Rabbi bizleri Ramazan-ı Şerif'e kavuşturduğun gibi Ramazan Bayramına da kavuştur. Ve şimdi Ramazan-ı Şerifi geride bırakırken, hoş geldin Ramazan diyorduk, şimdi elveda Ramazan diyoruz. Ramazan Bayramının buradaki tüm kardeşlerime, ülkemize, milletimize ve İslam dünyasına hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum.
Anadolu, her ocağından, her ailesinden şehit veren mübarek toprakların adıdır. Dikkat edin, Anadolu, baba dolu denmiyor. Burası çok anlamlı. Şehit ahbabı olan aziz milletimizin nazarında cennet vatanımızın her karış toprağı Çanakkale'dir, Gelibolu'dur. Ve dost-düşman iyi bilir ki Çanakkale geçilmez. Çanakkale Türk milletinin varoluş mücadelesidir.Burada şunu da ifade etmekte fayda görüyorum. Türkiye'nin sadece 783 bin kilometre kareden ibaret olmadığının en büyük şahidi Çanakkale'dir. Çanakkale'yi geçilmez kılan iradedir, ittihat fikridir, mücadele azmidir. Çanakkale'de Anadolu'nun her ili bir ilçesi vardır. Çanakkale'de Saraybosna vardır. Çanakkale'de Balkanlar vardır. Çanakkale'de Kafkaslar, Kuzey Afrika vardır. Çanakkale'de Çanakkale'de gönül ve kültür coğrafyamızın hemen her köşesinin duası, niyazı, seccadelerini gözyaşlarıyla ıslatan milyonların muhabbeti vardır. Burada milletimizin seciyesini anlatan şu gerçeği de belirtmek isterim. Çanakkale Bedrin aslanlarıyla aynı yüreği taşıyan aslanların, Akif'in asım nesli diye adlandırdığı o mübarek neslin bize bıraktığı mirastır, bir destandır, zaferler silsilesinin altın halkalarından biridir. Çanakkale Savaşı epik bir kahramanlık hikayesi olduğu kadar aynı zamanda dramatik bir hikayedir. Çanakkale içinde aynalı çarşı, anne ben gidiyorum düşmana karşı türküsü henüz bıyığı terlememiş delikanlıların lise ve Darülfinun talebelerinin türküsüdür.