Manisa'da hasat başladı! 3 günde 3 ton elde ediyor, turşu yapımında kullanılıyor

Haberler

New member
Manisa'da hasat başladı! 3 günde 3 ton elde ediyor, turşu yapımında kullanılıyor

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde sezonun ilk ürünü yerli acurda hasat başladı. Sezonun ilk ürünü olan acur hasadını yapan Harun Hasırcı 3 dönümlük alandan ilk etapta yaklaşık 300 kilogramlık hasat gerçekleştirdi.

fPK4xLXuxE6_89DqgPXteA.jpg

Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Emcelli Mahallesi'nde acur hasasdı başladı.
PyXlj4X2vEG1ubZ89enLKw.jpg

Sezonun ilk ürünü olan acur hasadını yapan Harun Hasırcı 3 dönümlük alandan ilk etapta yaklaşık 300 kilogramlık hasat gerçekleştirdi.
Ol67efrsnkW2C7v1BvqKQg.jpg

İlerleyen günlerde haftalık hasatlarına devam edeceğini belirten Hasırcı, toplamda 3 tonluk bir hasat beklediklerini söyledi.
UBDRKMlYBkuApD83wIdZOQ.jpg

Hasatla ilgili konuşan Hasırcı, "Bu yıl üç dönümlük arazime yeli türü olan yeşil acur diktim. İlk ürünümden 300 kilogram aldım. İlerleyen günlerde bu verim artmaktadır.
LZN6dOSgVECM5_Isr6fUjQ.jpg

Haftada üç gün topladığımızda üç ton acur elde etmekteyim. Genelde turşu yapımında ve taze olarak yenilmektedir.
nfSaLrxpmE-nv9x1LA60ow.jpg

Yerli ve yeşil acur olması nedeniyle turşu yapımında kullanılıyor. Düğünlerde aşçılar tercih etmekte ve evlerde de turşusu yapılmaktadır" dedi.
MNCsRIsNGkG9Px3e9A5QpA.jpg

Acur, genellikle salatalarda kullanılan, yeşil renkte, hafif acımsı bir tat ve sulu bir dokuya sahip bir sebzedir.
VfdTUBz0SEWeeaLE_GW6Vw.jpg

Ayrıca acur, çiğ olarak salatalarda veya pişirilmiş yemeklerde kullanılabilir.
KCKDeMEHlkOeXU2I8oW_jQ.jpg

Besleyici bir sebze olup, genellikle yaz aylarında bulunabilir ve tüketilebilir. Acur, özellikle Akdeniz mutfağında sıkça kullanılan bir sebzedir.
FEWheVMyckaMM353hUSJQg.jpg

C vitamini bakımından zengindir. C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirir, cilt sağlığını destekler ve antioksidan özellik gösterir.
uvuXOPfjwkiMmYp_5wdIjw.jpg

Acur, lif bakımından zengin bir sebzedir. Lifler sindirimi düzenler, sindirim sağlığını destekler ve tokluk hissi sağlayarak kilo kontrolüne yardımcı olabilir.
waE0fmVf5Eu0d3l1Jp2gww.jpg

Potasyum, manganez ve demir gibi mineraller açısından da zengindir. Bu mineraller vücut fonksiyonları için önemlidir ve sağlıklı bir yaşam için gereklidir.
reyHF1X2f0O_ijdP-OvHaQ.jpg

Acur içerdiği bileşenlerin anti-enflamatuar özellikleri olduğu bilinmektedir. Bu özellikler sayesinde vücuttaki iltihaplanmayı azaltabilir.
pq7p8WhVJ0KEcZaFrjAixA.jpg

Lif içeriği sayesinde, acur sebzesi kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olabilir. Kan şekerinin dengelenmesi, diyabet riskini azaltabilir.
S56-iXsxrE6bKrGL2Vqn_A.jpg

Ancak, herhangi bir sağlık sorunu veya özel bir durumunuz varsa, sağlık uzmanınıza danışarak acur sebzesini diyetinize nasıl dahil edebileceğiniz konusunda tavsiye almanız öneml
 
Geri
Üst