Özel: CHP tehditten yılanların partisi değil

6a03a70b125cace1e9879949.jpg

“Bir kişi nasıl alınır, tehdit edilir, zorlanır ve itirafçı yapılır. Örnek, maalesef Muhittin Böcek ve Böcek ailesi. Devlete emanet cep telefonundan Muhittin Böcek’in oğlunun ve gelinin, gelininin kaydettiği, eşiyle mahrem görüntülerini kamuoyuna verdiler. Gelininin aslında Muhittin Böcek’in sevgilisi olduğu gibi iğrenç iftirayla bir servis ettiler. Muhittin Böcek’in ifadesi alınıyor. ‘Adaylığımla ilgisi yok, partiye her zaman olan bağışlardı’ demişti. Mal varlığına çökünce diyorlar ki ‘Oğlunun ifadesini doğrula, mallarını geri al.’ Akın Gürlek, ‘Muhittin Böcek iftiracı olacak’ dediğinde kendi el yazısı ile yayınlamıştı, ‘Bakanı kandırıyorlar, 1 kuruş verdiysem adi, şerefsizim, ispatlamayan şerefsizdir’ diye. Mal varlığına da çöküp çocuklarını bilmem ne yapıp, oğlunu çıldırtıp gelini alınca gördüğünüz gibi bir şey söylemiş.”

AK Parti’ye katılan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın, “Özgür Özel beni tehdit etti” açıklamasına yanıt veren Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ona altı ay önceki gidişinde sadece şunu demiştim:‘Şüphen kocandansa ayrılırsın, bu parti ailen olur, sana sahip çıkar. Senin hırsız olduğuna inanmıyorum.’ O laf o. Bu sefer de dedim ki ‘Ey Burcu Hanım, iki yıl kolay geçmez ama çabuk geçer. CHP iktidar olunca, sakın gelip kapımızda yalvarma.’ Bu tehditse daniskasını ediyorum ulan, daniskasını. CHP tehditten yılanların, teslim olanların değil; hep birlikte ayağa kalkanların, iktidarlara yürüyenlerin partisidir. Yürüyelim arkadaşlar. Kalanlar, arkada kalsınlar.”

Kürsüye vurdu

Özel, Köksal’a yanıt verirken kürsüye birkaç kez vurdu. Bu sırada bardaktaki su döküldü.

CHP lideri konuşmasında, İBB davası kapsamında yargılanan Murat Gülibrahimoğlu’un şirketi tarafından Adalet Bakanı Akın Gürlek’e İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde dört araç tahsisi edildiğine ilişkin olduğunu söylediği bir belgeyi de gösterdi.

6a03a72e125cace1e987994e.jpg

Bolu’daki rüşvet soruşturmasında iddianame hazır

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bolu Belediyesi’ne yönelik rüşvet, irtikap, dolandırıcılık ve Vakıflar kanununa muhalefetten yürütülen soruşturmada iddianame tamamlandı. Tutuklu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Başkan Yardımcısı Süleyman Can’ın da aralarında bulunduğı 19 şüpheli hakkındaki iddianame onaylanarak Bolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Özcan’ın da şüphelileri arasında bulunduğu “icbar suretiyle irtikap” soruşturmasına konu olan Bolu’yu Seviyorum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (BolSev) AŞ’ye ise kayyum atandı.

Geri