Teknoloji
Moderator
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: SevgiliAnkaralılar, Ulaştırma Bakanlığımızın değerli mensupları, sektörümüzün değerli temsilcileri, hanımefendiler, beyefendiler, sizleri en kalbi duygularımla, saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.
İlginizi Çekebilir
Esenboğa Havalimanımızın yeni kulesi ve tamamlayıcı tesislerinin açılışı vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu güzel buluşma vesilesiyle, sizlerin şahsında başkent Ankara’mıza buradan selamlarımı ve sevgilerimi gönderiyorum.
Bugün açılışını yaptığımız yeni yatırımlarımızın Ankara’mız, ülkemiz, milletimiz ve sivil havacılık sektörümüzün tüm paydaşları için hayırlara vesile olmasını diliyorum.
"23 YILDIR AZİZ MİLLETİN EMANETİNİ OMUZLARIMIZDA TAŞIDIĞIMIZIN BİLİNCİYLE ÇALIŞIYORUZ"
Hem Esenboğa Havalimanı’mıza hem de Ankara’mıza önemli bir değer katacak bu yatırımlarda emeği geçen Ulaştırma Bakanlığımıza, yatırımcı şirketimize, yüklenici firmalarımıza, işçisinden mimar ve mühendisine kadar her bir kardeşime şahsım ve milletim adına yürekten teşekkür ediyorum. İki etaptan oluşan ve ilk etapını başarıyla nihayete erdirdiğimiz bu projeyle; uçuş ve yolcu trafiği başta olmak üzere havacılıktaki başarı grafiğimizi inşallah daha da yukarılara çekeceğiz.
Kıymetli misafirler, burada bir hususu öncelikle ve özellikle ifade etmek istiyorum. Hükümet olarak tam 23 yıldır bu aziz milletin emanetini omuzlarımızda taşıdığımızın bilinciyle çalışıyoruz. Bütün gayretimiz; milletin emanetine halel gelmesin, kardeşliğimize gölge düşmesin, milletimizin başı öne eğilmesin içindir.
"HER PLATFORMDA SÖZÜ GEÇEN BİR TÜRKİYE VAR"
Çeyrek asra yaklaşan iktidarlarımızda, rakiplerimizin takoz siyasetine rağmen hamdolsun eser ve hizmet siyasetimizden taviz vermedik; sağlıktan dış politikaya, eğitimden adalete, savunmadan ulaşıma, sanayiden eğitime her alanda devasa yatırımlara, eserlere ve hizmetlere imza attık. Hayata geçirdiğimiz projelerle Türkiye’yi hem bölgesinde hem de dünyada seçkin bir konuma ulaştırdık. Artık her platformda sözü geçen, ne diyeceği ve nasıl tavır alacağı merakla beklenen, takip eden değil, takip edilen bir Türkiye var.
Sevda ülkemiz ve milletimiz için çalışmaya ilk günkü aşkla devam ediyoruz; heyecanımızı yitirmiyor, sevdamızı eksiltmiyoruz. Yeni ümitlerle, daha büyük hedeflerle geleceğe doğru emin adımlarla yürüyoruz. İşte bugün, hizmet zincirimize yeni bir halka daha eklemenin bahtiyarlığı içindeyiz.
Ülkemizi daha yüksek irtifalara çıkarmak için diğer alanlarda olduğu gibi havacılık sektöründe de yoğun çaba harcıyoruz. Şuraya özellikle dikkatinizi çekmek isterim ki Türkiye olarak 4 saatlik uçuş süresiyle 67 ülkenin merkezinde yer alıyoruz; bu avantajlı konumun sunduğu potansiyeli en üst seviyeye çıkarmak ve en etkili şekilde değerlendirmek için son 23 yılda büyük yatırımlar yaptık. Dünyada ulaşamadığımız hiçbir nokta kalmayacak hedefiyle Türkiye’yi, dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerinden biri yaptık.
Çelik'ten Suriye mesajı: SDG/PKK’nın 'terörsüz bölge' hedefine suikast girişimi engellendi