Tek başvuru ile adayların keşfedilmesini sağlayan işe alım platformu: Unin

Teknoloji

Moderator
İş arama sürecinde zaman kaybını azaltmayı amaçlayan Unin, yalnızca tek bir başvuruyla adayların keşfedilmesini sağlıyor. Böylece adaylar, tekrar tekrar başvuru yapmadan uygun fırsatlarla eşleşirken, işe alım uzmanları da doğru adayları hızlı ve verimli bir şekilde bulabiliyor.


Adaylar için başvuru süreci oldukça basit. Platformda hesap açtıktan sonra PDF formatında ve metin tabanlı özgeçmişinizi yüklemeniz sisteme dahil olmanız için yeterli. Özgeçmişinizi 2 bin ila 6 bin 500 karakter ve 5 MB dosya sınırıyla yükledikten sonra iş lokasyonu, çalışma yeri seçenekleri, iş türü veya maaş beklentisi de ekleyebiliyorsunuz.

Profilinizi özel veya herkese açık şekilde düzenleyebileceğiniz durum güncellemesi gibi tercihleri belirleyebileceğiniz bir alan da mevcut. Ancak tercihlerinizi yönetebilmek için ayda 2 euro ödeyerek ücretli sürüme dahil olmanız gerekiyor.


İşverenler için ise süreç daha farklı ilerliyor. Adayları bulmak için 3 aşamalı filtreleme sistemini tanımlamanız gerekiyor. Araç, sorgu kısmında, iş ünvanlarının, anahtar kelime bölümünde ise sistemdeki etiketler aracılığıyla aranılan yeteneklerin belirlenmesi söz konusu. Ayrıca platform bağlam kısmında, aranılan iş tanımına uygun olabilecek ancak belirtilen iş ünvanları dışındaki adayların hedefleyebileceği bir yapı sunuyor.

Buna ek olarak işverenler alanında da lokasyon, çalışma yeri seçeneği, iş türü, maaş beklentisi gibi gelişmiş filtreler mevcut. İşveren olarak platformu aktif olarak kullanabilmeniz için aylık 19 euro ücret ödemeniz gerekiyor.

Ekim ayı içinde piyasaya sürülen Unin’de özgeçmişinizi sisteme yüklediğinizde, görünürlüğünüz sadece platform içindeki işverenlerle kısıtlı kalıyor. Unin’i incelediğimizde gördüğümüze göre; platformun en büyük dezavantajı çok yeni bir yapılanma olması sebebiyle küçük bir kitle havuzuna sahip oluşu. Platformun temel amacı olan işe alım süreçlerini basitleştirme ve zaman tasarrufu sağlamak için daha fazla kişiye ulaşması ve benzer platformlardan ayrışması için uygulama içi özelliklerini geliştirmesi gerekiyor.
 
Geri
Üst