Teknoloji
Moderator
GG CON 1.0: Dijital Oyun ve Gençlik Festivali ülkemizde oyun dünyasına ilgi duyan her yaştan ziyaretçiye hitap eden yapısıyla 30 Ocak’ta kapılarını açtı. Türkiye’nin en kapsamı oyun festivali olmaya aday olan GG CON (Good Game Convention – İyi Oyun Festivali) 3 gün ve 2 gece olarak toplam 60 saat boyunca hem oyun tutkunlarını hem de dijital eğlenceye ilgi duyan geniş bir kitleyi ağırlıyor.
60 SAAT KESİNTİSİZ OYUN OYNAMA FIRSATI
GG CON’un kalbi, oyuncuların kendi sistemleriyle 60 saatlik kesintisiz oyuna daldığı dev GG LAN Arena’da (Yerel Ağ Oyun Alanı) atıyor. Etkinlik alanında aynı zamanda 48 saatlik Game Jam (Oyun Yapım Maratonu) maratonu, koleksiyon meraklılarını bir araya getiren Loot Market (Koleksiyon Pazarı), indie stüdyoların yeni yapımlarını sergilediği bağımsız oyun bölgesi, global ölçekte tanınan oyun yapım ve yayın firmalarının yer aldığı sergi alanı ve usta işi kostümlerin sahne aldığı görkemli Cosplay (Kostüm Etkinliği) yarışmaları yer alıyor. Festival, ziyaretçilere farklı bir evrene adım atmış hissi yaşatıyor.
HALİL KARABULUT: “GG CON, OYUN DÜNYASININ TÜM PAYDAŞLARINI BİR ARAYA GETİRDİ”
GGC’nin kurucularından Halil Karabulut, festivalin açılışının ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “GGC Oyun ve Eğlence Festivali, oyun ve dijital eğlence ekosistemini tek bir çatı altında buluşturan kapsamlı bir platform olarak hayata geçti. Açılışla birlikte gördüğümüz yoğun ilgi, hedeflediğimiz kapsayıcı yapının karşılık bulduğunu gösteriyor. Oyun, dijital eğlence ve yaratıcılığı tek bir başlık altında toplayarak her yaştan ziyaretçiye hitap eden bir deneyim sunuyoruz. Ailelerin çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirebildiği, gençlerin kendilerini ifade edebildiği ve herkesin bu kültüre güvenle dahil olabildiği bir buluşma noktası oluşturduk. Festival kapsamında hem büyük markaları hem de bağımsız geliştiricileri, içerik üreticilerini ve ziyaretçileri aynı çatı altında bir araya getiriyoruz. GG CON’un, Türkiye’de oyun ve dijital eğlence alanında sürdürülebilir bir buluşma noktası haline gelerek sektöre uzun vadeli değer katacağına inanıyoruz.”
OYUN VE DİJİTAL EĞLENCE İLE DOPDOLU 3 GÜN – 2 GECE
Festival alanında kurulan İçerik Üreticileri Buluşma Alanı, ziyaretçileri dijital dünyanın tanınan isimleriyle bir araya getiriyor. Festival boyunca içerik üreticileri ve influencerlar bu alanda ziyaretçilerle buluşuyor.
Etkinliğin en renkli başlıklarından biri olan Kostüm Etkinlikleri kapsamında, karakter kostümleriyle hazırlanan kostüm sanatçıları sahneye çıkıyor. Büyük ödüllü Kostüm Yarışmaları’nda, yurt dışından gelecek üç ünlü kostüm sanatçısı jüri koltuğunda yer alıyor.
GG CON’da oyun tutkunlarını bekleyen bir diğer alan ise Koleksiyon Pazarı. Özel eşyalardan koleksiyon ürünlerine kadar pek çok farklı ürünün yer aldığı Alışveriş Alanı, oyun, anime, dizi, film ve popüler kültür meraklılarını ağırlıyor.
Yaratıcılığın ön planda olduğu Game Jam (Oyun Geliştirme Maratonu) kapsamında, katılımcılar sınırlı süre içerisinde kendi oyunlarını geliştirme fırsatı yakalıyor. Bu maraton, genç geliştiricilerin yeteneklerini sergileyebileceği önemli bir buluşma noktası oluyor.,