Teknoloji
Moderator
İngiltere merkezli yapay zeka altyapısı hiper ölçeklendiricisi Nscale, C serisi yatırım turunda Aker ASA ve 8090 Industries liderliğinde 2 milyar dolar yatırım aldı. Bu tur ile birlikte Nscale'in değerlemesi 14,6 milyar dolara yükseldi. Yatırım turuna Astra Capital Management, Citadel, Dell, Jane Street, Lenovo, Linden Advisors, Nokia, NVIDIA ve Point72 katılım gösterdi. 2024 yılında Nscale'in 155 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Ayrıca Nsclae, 2025 yılında Avrupa’da en çok yatırım alan 25 teknoloji şirketi arasında yer almıştı.
Yatırım, Nscale'in entegre yapay zeka altyapısının Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya'da küresel gelişimini daha da hızlandıracak. Yapay zeka uygulamalarını hızlandırmak için özel olarak tasarlanan Nscale, bu yeni yatırımla mühendislik ve operasyon ekiplerini genişletmenin yanı sıra platformunu güçlendirecek.
Ayrıca Nscale bugün üç yeni üye de yönetim kuruluna kattı. Sheryl Sandberg, Susan Decker ve Nick Clegg, Nscale Yönetim Kurulu'na katıldı. C Serisi yatırım turunun ve yeni yöneticilerinin yanı sıra, Nscale, Aker ile bir anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında Temmuz 2025'te duyurulan Aker Nscale ortak girişimi tamamen Nscale'e devredilecek. Aker CEO'su Øyvind Eriksen, Nscale Yönetim Kurulu'nda görevini sürdürürken, Nscale'in önde gelen hissedarı olmaya devam edecek.
8090 Industries'in kurucu ortağı ve genel ortağı Rayyan Islam yatırım hakkında şöyle konuştu:
Yatırım, Nscale'in entegre yapay zeka altyapısının Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya'da küresel gelişimini daha da hızlandıracak. Yapay zeka uygulamalarını hızlandırmak için özel olarak tasarlanan Nscale, bu yeni yatırımla mühendislik ve operasyon ekiplerini genişletmenin yanı sıra platformunu güçlendirecek.
Ayrıca Nscale bugün üç yeni üye de yönetim kuruluna kattı. Sheryl Sandberg, Susan Decker ve Nick Clegg, Nscale Yönetim Kurulu'na katıldı. C Serisi yatırım turunun ve yeni yöneticilerinin yanı sıra, Nscale, Aker ile bir anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında Temmuz 2025'te duyurulan Aker Nscale ortak girişimi tamamen Nscale'e devredilecek. Aker CEO'su Øyvind Eriksen, Nscale Yönetim Kurulu'nda görevini sürdürürken, Nscale'in önde gelen hissedarı olmaya devam edecek.
8090 Industries'in kurucu ortağı ve genel ortağı Rayyan Islam yatırım hakkında şöyle konuştu:
"Yapay zekanın tanımladığı yeni bir çağda yaşıyoruz ve sınırlayıcı faktör altyapıdır. Hesaplama, enerji ve endüstriyel ölçekte dağıtım kapasitesi, hangi ülkelerin ve şirketlerin yeni nesil teknolojik ve ekonomik ilerlemeye öncülük edeceğini belirleyecektir. Nscale, enerji ve veri merkezlerinden bilgi işlem ve orkestrasyona kadar yapay zeka altyapısının kritik katmanlarını dikey olarak entegre ederek bu sorunu çözebilecek benzersiz bir platform oluşturdu. 8090 Industries olarak, tüm endüstrilerin ölçeklenmesini sağlayan sistemlere yatırım yapıyoruz ve Josh ve Nscale ekibiyle, küresel yapay zeka ekonomisinin temel omurgasını oluştururken ortaklık kurmaktan gurur duyuyoruz."